JellyPages.com


Pengikut Laman Sis Nurul

Monday, 17 June 2013

VOICE OF MEN..




Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kpd sahabat2 Nurul.. Apa khbr sahabat2 semua? Smoga sahabat2 semua berada dalam keadaan yang sihat sejahtera.. Skrg dh bulan Sha'aban.. Xlama lg nk msok Ramadhan.. Tak rasa kn masa ni blalu bgitu pantas.. hehe.. Apa2 pun, smoga khidupan kta berada dalam keredhaan-Nya.. 

Lama juga Nurul x update entri dlm blog Nurul nie kn.. Entri kali nie adalah untuk menyokong dan sekaligus mempromosi band salah seorang pensyarah Nurul di Politeknik Mukah Sarawak (PMU) iaitu En Muhammad Lutfi b Haji Othman tnda pnghargaan Nurul kpd beliau yang telah mengajar dan mendidik Nurul di PMU dan menjadi penyelia projek akhir Nurul pd semester akhir yang lalu dan akhirnya kumpulan Nurul bjaya mndapat tmpt kedua untuk swaktu prtndingan Cenpro 2013 di PMU.





Nama band pensyarah Nurul nie adalah Voice of Men.. Ni adalah biography tentang Voice of Men yang Nurul ambik dr page Voice of Men itu sendiri.. Kalau ada masa, sahabat2 jenguk2 la page diorg ye.. Jangan lupa like tau.. hehe..

“Voice of Men” is a vocal harmony group first established back in 2007. The group started with four members, students of University of Technology Malaysia (UTM); Lutfi, Taufek, Fath and Che Nasrul. At the time, the group was formed to enter a national level band competition called ‘Gegar U’ organized by Astro, a Malaysian Direct Broadcast Satellite pay television service.

In 2008, the group passed a 2 staged audition to qualify for TV9’s reality TV program called the ‘Nasyeed Academy’ (or ‘Akademi Nasyid’ in Malay). The line-up of the group had a slight change then, with Arif replacing Che Nasrul and the addition of Hafiz (added by TV9’s jury in the audition stage). 
Today, Voice of Men had their best yet members lined up namely Hakim, Fath, Lutfi, Yusmawira and Arif. Each member’s ready with their own strength, specialty, experience and role to step up into the mainstream music industry, be it Local or International. Intending to compete in Pop, R&B and jazz genre, the group aimed to produce songs that carry the messages of spirituality, humanity and advice. Voice of Men emphasized their strength on vocal harmony with Nsync, El-Divo and Boyz II Men as reference.

Tu la serba sedikit tentang Voice of Men.. Okey, skarang Nurul nk promosi lak diorg punye 1st single album iaitu LAUNGAN CINTA.. Boleh la tgk mlalui youtube.. Or boleh tengok terus melalui blog Nurul nie..





And lagi satu, Voice of Men sedang mengikuti ptandingan Awakening Talent Contest. Apa tu Awakening Talent Contest?
- Awakening records telah menerbitkan album artis2 seperti maher zain, irfan makki, mesut kurtis
- Awakening Talent Contest (ATC) adalah pertandingan pencarian bakat baru untuk Awakening records.
- 32 peserta telah dipilih dari 1000+ penyertaan vid online dari seluruh dunia melibatkan 66 negara
- dari video youtube 32 peserta, 16 peserta telah dipilih (pengumuman pada 6 Jun 2013)
- dari video youtube 16 peserta, 8 peserta akan dipilih (pengumuman pada 19 Jun 2013)
- dari 8 peserta, johan, tempat kedua dan tempat ketiga akan dipilih
- pemenang pertama akan bernaung sebagai artis rakaman di bawah awakening records




So, Nurul mnta jasa baik dr sahabat2 suma utk mnyokong Voice of Men nie dgn cara view, like, share and comment VIDEO diorang kt atas nie ek.. Smoga Voice of Men boleh mjadi salah satu band yang berjasa kpd tanah air Malaysia suatu hari nanti.. In shaa Allah..

#kepada Encik Lutfi dan ahli-ahli kumpulan Voice of Men, selamat berjaya.. Semoga perjuangan anda semua mendapat sokongan drpd semua ahli keluarga, sahabat2 dan semua rakyat di Malaysia suatu hari nanti.. =)

Tu je entri Nurul untuk kali ini.. Skali lagi Nurul brharap agar sahabat2 semua dpt memberi sokongan kpd Voice of Men.. Sekian, salam ukhuwah kpd semua.. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. 

5 komen budak comel:

Nao Mei said...

band nie orang mukah ye...adik orang mana....


sabar je dik...dulu cik akak pon adik juga...insyaAllah berkat sabar insyaAllah ada hasilnya dik...ada apa2 singgah je belog cik ...insyaAllah cik akak bantu setakat termampu je :)

Laman Sis Nurul said...

@Nao Mei

Bkn orang Mukah kak.. Diorg drpd Semenanjung.. Tp salah sorg tu adalah pensyarah ktorang kt Politeknik Mukah nie.. hehe.. In Sha Allah kak.. Nnt Nurul salu sggh blog akak ek.. Blog akak cntik la.. Nurul xtau mcm mana nk buat header cm akak tu.. :(

Anonymous said...

terima kasih byk2 nurul for the kind entry. terharu sy. huhu

-en lutfi-

Laman Sis Nurul said...

@Anonymous
Sama2 en lutfi.. slmt bjaya.. =)

Laman Sis Nurul said...

@Nao Mei Kmk org bintulu kak.. hehe..