HEADER

HEADER

Saturday, 25 May 2013

Jika Dia Bukan Jodohku...

"Jika dia bukan jodohku, Ya ALLAH... pudarkanlah keindahan wajahnya dari pandanganku, aku tak ingin mencintai orang yang salah, sungguh, walaupun melupakannya sangat menyakitkan, aku berusaha untuk sanggup, gugurkanlah satu-persatu dengan perlahan semua kenangan yang sentiasa melekat erat dalam ingatanku, kerana jika semuanya terhapus dalam waktu sekejap, aku takut itu akan menyeksa diriku sendiri"..


"Jika dia bukan jodohku, Ya ALLAH... bantulah aku untuk mencabut perasaan yang luar biasa ini dari hatiku, aku akan merasa bersalah dan mengutuk diri ku sendiri jika dia yang kini bersemayam anggun di hatiku bukanlah qawwamku, aku sedar itu tidaklah mudah kerana akarnya terlanjur membumi di hatiku"..


"Jika dia bukan jodohku, Ya ALLAH... aku mohon, jangan hadirkan wajahnya lagi dalam mimpi-mimpi malamku, kerana itu hanya membuatku semakin merindu dan berharap"..

"Jika dia bukan jodohku, Ya ALLAH... jauhkanlah, sejauh yang aku harapkan untuk menjadikan namanya terdengar biasa saja di pendengaranku, kerana sungguh, atas perasaan ini aku tak mampu tenang bila mendengar namanya"..


"Jika dia bukan jodohku, Ya ALLAH... jauhkanlah,sejauh yang aku harapkan untuk menjadikan wajahnya terlihat biasa saja pada pandanganku, kerana sungguh atas perasaan ini hatiku bergetar kencang bila memandang wajahnya"..

Amin Ya Rabbal-Alamin.

No comments:

Persahabatan

Setiap hubungan bermula daripada satu perkenalan.. Perkenalan diiringi satu ikatan persahabatan.. Dalam persahabatan wujudnya perasaan kas...